În parcursul dezvoltării copiilor, glanda pineală joacă un rol esențial. Această mică structură situată în creier are o influență semnificativă asupra autocontrolului și a atenției.
În cele ce urmează, vom explora importanța glandei pineale și modul în care aceasta se dezvoltă în copilărie. Psihologul Radu Leca ne oferă o perspectivă mai amplă a acestui concept.

Absorbția glandei pineale

„Glanda pineală, dragi părinți, începe să se absoarbă de la vârsta de 7 ani și jumătate. Până la vârsta de 8 ani, adio, nu o mai are copilul în cap. Rămâne acolo mică, nu se mai activează niciodată, doar dacă apare un eveniment negativ fizic sau vede un eveniment negativ ori trăiește un eveniment îngrozitor, pierderi de membre etc.”, a transmis Radu Leca.

Recomandări pentru părinți:

„Și atunci glanda pineală este responsabilă pe tot ceea ce înseamnă autocontrol, răbdare și atenție. Vă rog, părinți: până la vârsta de 8 ani încercați să nu mai lăsați copilul nici la televizor, nici în mediul virtual, ci să stea mai mult cu voi, să-i oferiți libertatea de a găsi reguli, de a citi, de a se plictisi alături de voi”, a subliniat el.