Fostul pilot de raliuri Titi Aur a comentat o secvență întâmplată în traficul bucureștean care ar trebui să-i pună pe gânduri, dar și în gardă, pe șoferii din România.

Acesta este gradul nostru de educație

„Aici vedem imaginea care arată perfect traficul din București, din România. Fiecare trece pe unde poate, cum poate. Ăsta este gradul nostru de conștientizare, de educație. Copilul din imagini ar trece, nu ar trece, aleargă, s-a întâlnit cu cineva, l-a oprit cineva, nu contează. Asta se întâmplă în traficul din România în general.

Singurul lucru pe care noi, cei de la volan, îl putem face este să credem că situația este asta, să ajungem să conștientizăm și să ne aducem aminte că suntem într-o junglă. În junglă trebuie să fii atent că în orice moment te poate omorî ceva, așa suntem noi”, a explicat Titi Aur la DC Conduce, o emisiune marca DC News TV.

Modelul asiatic se oglindește în România

„Noi nu conducem pe niște culoare bine organizate și știm că la semafor oprim, că pietonul traversează pe trecere, că depășirea se face doar așa. Noi suntem exact pe invers, ne deplasăm pe unde găsim liber și în orice moment poate să apară orice: unul care trece pe linie continuă, un copil care aleargă pe trecere, un girofar care vine de nu știu unde.

Este mult mai aproape de modelul asiatic și foarte departe de modelul occidental sau nordic. Suntem undeva la mijloc, dar mai aproape de Asia. Așa se circulă acolo și vedem cum trec toți în toate direcțiile, așa s-au învățat, se ating acolo de multe ori”, a adăugat expertul auto.