Cu o vastă experiență în domeniul auto și o cunoaștere profundă a comportamentului șoferilor, expertul auto Titi Aur a fost din nou prezent în platourile DC News TV pentru a discuta despre un subiect de maximă importanță: siguranța în trafic.

Anticiparea situațiilor periculoase

“Orice variabilă înspre rău, înspre pericol, trebuie să te facă să mărești distanța. Adică vizibilitate mai mică, aderență mai mică.

Mașina din față periculoasă pentru că: conduce ciudat, are nu știu ce bagaje pe portbagaj, în portbagaj, are nu știu ce țevi sau lemne care sunt periculoase. În cazul în care mă înfig în acea mașină mă omoară țevile pe care le transportă”, a transmis fostul pilot de raliuri.

Factorii de risc și cum să-i evităm

“Mai aproape de 2 secunde n-am ce să caut. Mai departe de 2 secunde mă duc atunci când se întâmplă ceva, când există pericolul, niciodată mai puțin.

Și mai departe trebuie să stau când mașina mea este cu o capacitate de a frâna mai mică decât mașina din față. Pentru că: sunt încărcat pentru că conduc o dubă, pentru că conduc un camion, pentru că conduc o mașină încărcată, măresc distanța și mai mult”, a explicat expertul auto Titi Aur.