Administratorii fictivi au fost subiectul discuției în emisiunea Culisele Justiției de la DC News TV, moderată de jurnalista Laura Duță. În lumea afacerilor, uneori realitatea este mult mai complexă decât pare la prima vedere, așa că comisarul Claudiu Neagu a explicat cum încearcă unele persoane să păcălească sistemul și să se îmbogățească ilegal.

Administratori fictivi: Ținte neștiutoare

„Un administrator de societate comercială a primit o sumă de bani ca să devină administrator fictiv, administrator în acte. Noi îl numim în termenii noștri om de paie.

Aceștia primesc o sumă de bani, semnează niște documente, habar n-au ce au semnat, iar ulterior de activitatea societății se ocupă altcineva. Acel om din spate cunoaște foarte bine procedurile”, a transmis Neagu.

Lupta autorităților cu înșelătoriile

„Deci este o interfață. În față este altcineva care habar nu are de businessul respectiv, plătit să apară în acte, iar în spate își fac treaba alte persoane”, a chestionat Laura Duță.

„Da, iar noi încercăm cu toate modalitățile noastre și toate activitățile noastre operative să identificăm persoana respectivă și până acum am reușit. Aceștia nu scapă”, a asigurat polițistul.