Ambasadorul Republicii Coreea în România, E.S. Rim Kap-soo, a menționat în cadrul unui interviu acordat la DC News TV cât de importantă este modernizarea Portului Constanța care ar urma să devină prima poartă de acces dinspre Asia în Europa.

Memorandum de Înțelegere semnat pentru modernizare

„Am semnat Memorandumul de Înțelegere și acest lucru a fost deja menționat și subliniat din nou în timpul Summit-ului cu președintele Iohannis (n.r. din 23 aprilie). Așa că vorbim despre modernizarea și extinderea portului Constanța și a zonelor din apropiere. Cred că începând de la acest lucru, o mulțime de companii coreene vor participa la îmbunătățirea drumurilor, căilor ferate etc”, a explicat Ambasadorul sud-coreean de la București.

Aderarea deplină la Spațiul Schengen va reprezenta un avantaj imens

„Portul Constanța este foarte important și pentru companiile coreene, pentru că este principala poartă de intrare pe continentul european. Astfel, navele coreene vor ajunge în Portul Constanța de la Marea Neagră și de acolo se vor conecta la alte țări din Europa de Vest.

Este o poartă de acces foarte importantă. Așa că sperăm cu adevărat să folosim la maximum aceste puncte strategice ale Portului Constanța pentru a face legătura între Asia și continentul european. Atunci când România va adera deplin la Spațiul Schengen, pentru călătorii rutiere și terestre, va fi mult mai ușor și mai eficient din punct de vedere al costurilor să folosim Portul Constanța”, a adăugat acesta.

Trenuri de mare viteză în România?

„Una dintre companiile noastre de apărare, Hyundai Rotem, produce tancuri K2. Nu produc doar tancuri K2, ci și trenuri, căi ferate. Astfel, pentru a moderniza infrastructura, în special cea rutieră și feroviară, Hyundai Rotem poate fi un bun partener”, a conchis E.S. Rim Kap-soo.