Candidatul PSD pentru Parlamentul European Andi Cristea a vorbit la DC News TV despre ritmul alarmant cu care tehnologia progresează în fiecare moment, generând mari discrepanțe între capacitatea omului de a le asimila și viteza cu care acestea sunt produse.

Cum vor fi afectate locurile de muncă

„Tot acest avans tehnologic care se referă la calculatoare a luat-o mult în față în comparație cu restul societății. Asta va crea dezechilibre. Avem de exemplu inteligența artificială. Sunt convins că toată lumea are o opinie cu privire la inteligența artificială, dar trebuie să înțelegem că toate acele locuri de muncă realizate în prezent de către o persoană în fața unui calculator – dacă nu vor dispărea în următorii ani – vor fi profund schimbate”, a explicat Andi Cristea

Schimbarea în sine nu reprezintă un progres

„Astfel, societatea noastră este într-un proces de schimbare accelerată, iar din punct de vedere biologic creierul nostru nu mai ține pasul cu acest avans tehnologic. Lucrurile astea nu sunt simple, pentru că produc tot felul de efecte adverse în cadrul societății. Schimbarea în sine nu reprezintă progres. La nivel european, la nivel național, toate instituțiile încearcă prin elemente de reglementare să ne asigurăm că există o ordine în aceste schimbări accelerate care au venit deja peste noi”, a adăugat acesta.

Spre ce direcție se merge în următorii 10 ani

„Nu vreau să intru în detalii tehnice, pentru că lucrurile sunt complexe, dar vreau să subliniez că deja există tehnologia realităților imersive. Așa cum au apărut telefoanele inteligente acum 15 ani, în următorii 10 ani vom vedea persoane care folosesc ochelari digitali care proiectează pe câmpul vizual fizic elemente de realitate augmentată, lucruri care acum nu sunt înțelese. Dar cu siguranță vor produce schimbări, dacă nu sunt deja produse, pe care nici nu le putem anticipa”, a conchis candidatul PSD la europarlamentare.