Parcul Herăstrău din Capitală este în stare avansată de degradare. Deși lucrurile s-au mai îmbunătățit de la ultima filmară realizată în această locație, aleile sunt tot surpate, băncile sunt tot rupte, iar unii copaci tot stau să cadă.

Într-adevăr, mizeria generală care se observă în spațiile verzi, dar și pe lac, poate fi atribuită lipsei de educație pe care o dovedesc unii vizitatori, însă haosul în care se afundă acest iubit parc din București nu poate fi ignorat.

Că tot a fost Ziua Regelui acum doar o săptămână, în data de 10 mai, felul în care arată parcul rebotezat „Regele Mihai I al României” nu aduce deloc cinste numelui. Dar haideți să vedem și ce zic persoanele care frecventează zona și cunosc mai bine decât noi problemele existente.

Ce spun vizitatorii

„Nu prea-mi place cum este întreținut. Aleile sunt sparte, coșurile astea noi de gunoi nu ne trebuie, sunt și mulți copaci care sunt uscați și nu s-a făcut nimic. Îmi plac lacul, păsărelele și broaștele țestoase. Primarul ar trebui să repare aleile, eu sunt bătrână, te împiedici de ele. Am 82 de ani și mă plimb aici zilnic, dar văd că nu s-a făcut nimic”, a spus o pensionară intervievată în această locație.

„În ultimii ani a fost lăsat în totală paragină. Anul trecut, de exemplu, iarba a fost tunsă o singură dată, în luna august. Se făcuse până la brâu până au tuns-o, iar o parte din ea au aruncat-o în lac. Sunt foarte mulți copaci uscați, o parte i-au luat, o parte au rămas în picioare, dar nu mai au ce căuta arborii uscați în parc, sunt un pericol. În zona în care mă plimb eu nu am văzut nicio floare, absolut nicio floare. Mai pe la mijlocul parcului sunt câteva zone, iar pe aleile principale sunt trandafiri, dar alte flori nu am văzut”, a adăugat un bărbat.