În ultima vreme, discuțiile despre accesul la evenimentele sportive și costul biletelor au devenit tot mai aprinse. În centrul dezbaterii se află întrebarea: gratuitatea la meciuri este un beneficiu sau un deserviciu pentru sportul românesc? Clara Shriki este invitată la DC Sport, unde ne oferă mai multe perspective valoroase.
Gratuitate vs. valoare
“La noi se promovează cumva foarte mult chestia asta, invitații, intrări gratuite la meciuri, toată lumea cere invitații. Toată lumea se supără când biletul depășește o anumită sumă, care și aia e modică, dacă stai să te gândești, pentru că un bilet la un meci de fotbal în România costă la peluză și tribună între 25-50 lei, ceea ce nu e o sumă foarte mare pentru marea masă. Gratuitatea asta face rău mai mult rău decât bine?” a întrebat Florin Răvdan.
Impactul asupra tinerilor
“Cred că o dată la câteva luni poți să faci ceva caritabil, gratuit sau pentru copii, să-i faci să vină sau, de exemplu, poți să faci o idee, părinții pot veni la meci și au gratuit pentru copiii până în 15 ani. Da, până în 15 ani, nu până în 5 ani. Și în felul ăsta, ai și mai mulți oameni pe stadion și promovezi sportul și mai ales în rândul tinerilor, pentru că ei pot după aia să ducă mai departe și chiar să se transformă în sportiv. Pentru că un meci din acesta poate avea un impact foarte mare asupra unui copil. Dacă echipa favorită câștigă, atunci îl faci pe cel mic să se îndrăgostească pe viață de echipa respectivă.” a explicat Clara Shriki.