Suceava se confruntă cu provocări economice semnificative, având în vedere că doar o mică fracțiune a populației este angajată în sectorul privat.
În plus, turismul, deși are potențialul de a fi un motor economic, nu funcționează la capacitate maximă. Gheorghe Șoldan, candidat PSD pentru Consiliul Județean Suceava, este invitat la DC Votez, unde aduce în discuție și subiectul turismului în județul Suceava.

Angajarea în sectorul privat

“Avem mai multe motoare ale economiei în momentul de față în Suceava. Gândiți-vă că noi avem o problemă destul de gravă. În momentul de față, în Suceava doar 71.000 de locuitori sunt angajați în mediu privat. În condițiile în care avem un județ mai mare de 700.000 de locuitori, aproximativ 10% sunt angajați. Vă dați seama ce problemă avem în momentul de față,” a explicat Gheorghe Șoldan.

Turismul ca motor economic

“Turismul, bineînțeles, trebuie să fie și un motor al economiei cu adevărat, fiindcă în momentul de față turiștii vin în Bucovina. Cum am spus și mai devreme, vin pentru că avem niște peisaje extraordinare, sunt oamenii gospodari, sunt oamenii primitori. Pentru asta vin pentru ținutul mănăstirilor, de altfel,” a continuat el.

Indicele de ocupare în turism

“Dar avem o problemă foarte gravă: indicele de ocupare în momentul de față în județul Suceava este de doar 29% în condițiile în care media unui turist, media nopților petrecute în Bucovina, este de doar de două nopți. În condițiile în care avem peste 800 de unități de cazare, zeci de mii de locuri de muncă, e clar că în momentul de față turismul nu funcționează ca un motor al economiei în Bucovina,” a încheiat acesta.