Jurnalista Diana Tache este de părere că primarii actuali de la București și cele șase sectoare vor rămâne în funcție și după alegerile din 10 iunie 2024, indicând sondajele care bulversează opinia publică prin lipsa de constanță, dar și mecanismele care ar sta în spatele votului și care ar împiedica contracandidații edililor să îi devanseze la alegeri.

Cum vor fi aleși primarii

„Aș vrea să mă duc puțin mai departe, la clasamentul de la sectoare. Nici acolo lucrurile nu sunt setate, apropo de sondajele la care facem trimitere. Astăzi apare sondaj cu Clotilde Armand pe locul I la ora 12:00. La 12:10, de la debaraua la care face referire Mugur Ciuvică unde se mai fac măsurătorile de tipul ăsta vine un sondaj în care îl găsim pe Daniel Tudorache pe locul I și pe Armand pe ultimul loc.

Ca atare, eu nu cred că sunt probleme de genul acesta nici la Sectorul 1 și nici la Sectorul 2, apropo de cele conduse de USR. Cu toată dragostea, noi vrem să credem că vor ieși primari cei care vor fi aleși, dar râde lumea de noi. Suntem martorii unor campanii care au demonstrat clar că lucrurile nu stau așa”, a transmis Diana Tache la emisiunea de la DC News TV.

La Sectorul 5 este posibilă o schimbare, dar strategia este proastă deocamdată

„Mă întrebați cum văd eu lucrurile. Dincolo de votul meu care este unul și nici nu contează, fiindcă locuiesc în Ilfov, mă întrebați ce cred eu. Și cred același lucru ca acum două luni, că nu se va schimba absolut nimic. Singura modificare posibilă ar putea fi la Sectorul 5, unde n-am idee despre cum stau lucrurile. Și acolo campania este una bizară, cu toată dragostea pentru candidatul PSD-PNL care s-a plimbat cu vaca prin iarbă zilele trecute”, a adăugat aceasta.

VEZI ȘI: Cele mai bizare momente ale campaniei electorale de până acum.