Chestorul Liviu Bute a vorbit despre siguranța pe care o oferă România cetățenilor străini care ajung să se stabilească aici.

„Vin în România străini din alte state europene sau din America de Nord și-și doresc să obțină permis de ședere? Ați avut astfel de cazuri?”, a întrebat jurnalista Laura Duță în emisiunea Culisele Justiției de la DC News TV.

Tot mai multe cereri de ședere pentru siguranța pe care o oferă țara

„Da, sigur, sunt din ce în ce mai multe. Dacă astăzi suntem undeva la 30% cu cetățeni din Uniunea Europeană când vine vorba de permis de ședere înseamnă că țara noastră este atractivă din mai multe puncte de vedere. Trebuie să o spun și eu, pentru că mulți vehiculează tot felul de informații: suntem o țară sigură.

Se cunoaște acest lucru și este un motiv pentru ca cetățenii din Statele Unite și din Europa și din alte țări dezvoltate vin în România și se stabilesc aici”, a răspuns chestorul Liviu Bute.

Criminalitatea, în creștere la nivel mondial

„Acesta este unul dintre motivele pentru care fac această emisiune cu profesioniștii din domeniu, pentru a înțelege lumea că până la urmă se lucrează și suntem o țară sigură. Este foarte important acest aspect, având în vedere cât de mult s-a dezvoltat și criminalitatea la nivel mondial pe mai multe paliere. Câtuși de puțin noi chiar stăm foarte bine”, a mai spus jurnalista.