Sociologul Alfred Bulai a expus în emisiunea Nod în papură de la DC News TV un trend bine definit în politica românească, generat de cultura politică scăzută a mai marilor din partidele de la noi.

Turnătorii care cred că au credibilitate

„Întotdeauna marile puteri au nevoie de cineva care să fie la butoane și să controleze indiferent cum conduc, adică vor stabilitate. Aliații noștri asta vor, nu îi interesează foarte mult cine este la putere, ci vor predictibilitate. Și mai ales în general când cineva vine la tine și te-a turnat, omul acela nu mai este de încredere și cu mine. Ei nu-și dau seama că este o chestiune de a-ți pierde credibilitatea. Tu îi dai în gât pe ai tăi? Ce încredere să am în tine să te susțin. Asta ține totuși de cultura noastră politică”, a explicat sociologul Alfred Bulai.

Toți șefii de partid, alungați după eșecuri

„Uită-te cât de puțini din politica românească mare rămân alături de fostul lider politic. Ba mai mult, i-au înmormântat pe toți. La PSD, toți sunt «morți», sunt dați afară, la fel ca la PNL. Nu-i normal.

Una este să te duci la pensie, să fii un lider luminat că nu mai poți să fii la vârf, și alta este să te dea afară din partid cu sule și trâmbițe. PNL și PSD nu mai au pe nimeni. Nu mă refer numai la șefie, ci la cei care au fost alături de lideri”, a adăugat Bulai.