Bogdan Chirieac a analizat cele mai recente sondaje care îl plasează pe premierul Marcel Ciolacu în fruntea cursei pentru președinție, explicând care va fi rolul alegerilor locale din 9 iunie în consolidarea rezultatelor de acum.

Ciolacu încă nu a spus dacă participă sau nu la prezidențiale

„Aseară, premierul Marcel Ciolacu a spus că nu exclude un candidat unic pentru președinția României, dar deciziile vor fi luate după 9 iunie, ceea ce are mare sens. Sunt convins că nu au decizia luată și evită să ne-o comunice, ci nu au luat decizia. Știm ce s-a întâmplat și la Primăria Generală a Capitalei cu candidații.

Cele două partide mari au prima șansă să-și introducă candidații în turul al doilea, deci Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au prima șansă. Sigur, Mircea Geoană este un candidat puternic, să vedem dacă organizațiile tip ONG, poate și partide politice mai mici, ar putea să rupă această tradiție și să-l introducă pe Mircea Geoană în turul doi”, a explicat acesta la Antena 3 CNN.

Poza momentului

„Deocamdată sondajele sunt o fotografie a momentului. Probabil că asta este situația: 28% pentru Marcel Ciolacu,  20% pentru Nicolae Ciucă, 15% pentru Mircea Geoană și restul intră în marja de eroare”, a conchis analistul politic.