Petrecerea de la Palatul Elisabeta cu ocazia Zilei Regalității revine după patru ani de absență, iar subiectul acesta a fost abordat în emisiunea #Rezist de la DC News TV de jurnalistele Oana Stănciulescu și Camelia Csiki.

10 Mai în loc de 1 Decembrie

„Din punctul meu de vedere, 10 Mai ar trebui să fie Ziua Națională, nu 1 Decembrie. E așa o zi frumoasă, este și cald, are și semnificație dublă”, a transmis moderatorul emisiunii, Oana Stănciulescu.

„Este o semnificație triplă chiar. În 10 Mai a venit Principele Carol I în România, România a devenit regat, să nu uităm și de Războiul de Independență. Din 2015 încoace a devenit Zi Națională, dar din păcate doar Familia Regală sărbătorește această zi. Culmea, este ziua în care noi ne-am câștigat independența. Familia Regală are garden party și anul acesta”, a explicat Camelia Csiki.

Cum se desfășoară petrecerea de la Palatul Elisabeta

„E o atmosferă nemaipomenită acolo, te simți ca într-un film cu prinți și prințese. Am fost la câteva, în anii în care trăia Regele Mihai, și sunt foarte mândră că am fotografii, deși de calitate slabă. Trecea pe lângă mine Regele și încercam să-l imortalizez, nu știam ce să fac, să-l ating, să fac o fotografie. Eram foarte încântată că la câțiva centimetri trece pe lângă mine.

Atmosfera este nemaipomenită, cu oameni veniți din toate colțurile țării, cu copii pe umeri. Veneau părinții să le arate copiilor cine este Regele României. Mi s-a părut cea mai importantă lecție de istorie pe care ai putea să o dai copilului”, a replicat Stănciulescu.

Niciun gunoi pe jos după petrecere

„Și acum se întâmplă acest lucru la Palatul Elisabeta și ceea ce mi se pare senzațional e că, la plecare, acea curte mare în care încap peste 6.000 de persoane rămâne absolut curată. Nu găsești pe jos nicio hârtie”, a conchis Csiki.