În această ediție, realizatorul emisiunii, Ramona A. Dumitru îi are drept invitați pe psihologul Radu Leca și pe conf. univ. dr Dragoș Cîrneci.

Emisiunea va fi difuzată sâmbătă, la ora 12.00, YouTube și Facebook DC News și DC News TV.

Subiectele abordate vor fi următoarele:

1. Cum au influențat paradigmele cognitive și computaționale evoluția cercetărilor în neuroștiințe?

2. Există diferențe în răspunsul creierului la terapii precum terapia cognitiv-comportamentală sau terapia prin expunere în cazul diferitelor tulburări afective, și de ce aceste diferențe există?

3. Cum poate influența activitatea neuroplastică a creierului evoluția tulburărilor afective și succesul terapeutic al intervențiilor?

4. Care sunt implicațiile etice ale utilizării tehnologiilor moderne, precum neuroimagistica sau stimularea cerebrală, în cercetarea și tratamentul tulburărilor afective?

5. Cum pot fi integrate descoperirile din neuroștiințe în abordările clinice destinate tulburărilor afective, astfel încât să se obțină cele mai eficiente și personalizate intervenții pentru pacienți?

6. Care sunt perspectivele viitoare ale cercetării în domeniul neuroștiințelor și al tulburărilor afective, și care sunt marile provocări și oportunități pentru progresul în acest domeniu?