Prof. dr. Ioan Lascăr a spus care putea fi soarta spitalului care-i poartă numele, după ce s-a luat decizia închiderii mai multor unități spitalicești din țară.

Decizii luate din pix, în birou

„Din București sau din Târgu Mureș se vedeau altfel lucrurile, din birou. Era un ministru UDMR când s-au uitat pe hartă, au măsurat cu compasul, au folosit niște criterii arbitrare și au hotărât să închidă spitale, printre care s-a încercat să fie închis și Spitalul Comănești. Au fost proteste de stradă atunci”, a transmis Val Vâlcu la DC News TV.

Investiție de peste 20 mil. euro

„Da, așa este, protestele au culminat cu deschiderea unei acțiuni din partea primăriei în administrarea căreia se afla spitalul. Hotărârea definitivă a fost pentru păstrarea spitalului în condiții de funcționalitate. Asta a făcut ca, la nivelul administrației locale, să fie stimulat interesul pentru a aducerea spitalului pe coordonatele impuse de exigențele actuale atunci când vorbim de calitatea asistenței medicale.

Cu alte cuvinte, au trebuit făcute investiții. Fără bani, nervus rerum, nu putem avea nicio realizare. Însă, utilizarea corectă și justificată a banului îți acordă speranța și modalitatea de a realiza rezultate palpabile, ceea ce s-a întâmplat la nivelul acestui spital care a beneficiat la atenția majoră din partea administrației locale care a reușit să investească fonduri europene în valoare de 21-22 milioane de euro”, a explicat prof. dr. Ioan Lascăr.