Gabriela Firea, candidat PSD la Primăria Capitalei, a analizat varianta în care PNL face majoritate în Consiliul General al Bucureștiului cu USR, PMP și Forța Dreptei, trădând astfel acordul coaliției.

Răzvan Dumitrescu, ipoteză: Dacă Burduja nu se ceartă cu Nicușor ca precauție?

„Nicușor Dan a fost întrebat de ce nu merge la confruntări cu Sebastian Burduja, acesta din urmă invitându-l să vină la confruntări. Nicușor Dan a spus că nu vine pentru că are nevoie de voturile PNL și dacă ar fi o confruntare se vor spune lucruri și se strică posibilitatea cu voturile de la PNL.

Burduja îi răspunde și spune că este inacceptabil acest argument, că Nicușor sigur nu va avea sprijin în Consiliul General din partea PNL dacă nu vine la dezbateri. Mie mi s-a părut că se curtează atât de bine reciproc încât mă întreb dacă excludeți din start varianta în care salvați PNL-ul cu listele comune de la europarlamentare, după care, când se văd cu sacii în căruță, fac alte majorități. Eventual să-l susțină chiar pe Nicușor Dan în situația în care câștigă”, a transmis Răzvan Dumitrescu la emisiunea Ce se întâmplă pe care o moderează la DC News TV.

Cum vede Gabriela Firea lucrurile

„Nu exclud nimic în politică. În primul rând, primarul general trebuie să vină în dezbateri din respect pentru cetățeni, nu pentru mine, nu pentru contracandidați. Este primar în funcție, și eu am fost în dezbateri acum 4 ani, acum 8 ani, fiind prezentă atât direct, cât și în mass-media.

Nu ne face nouă favoare, contracandidaților. Trebuie să vină să explice ce a promis și ce a făcut. Mai mult decât atât, trebuie să explice de ce induce în eroare cetățenii cu acea datorie. Sebastian Burduja are o singură cale: aceea de a-și respecta angajamentele față de cetățeni în primul rând și față de colegii de partid. Avem o alianță, avem candidați comuni, vom avea majoritate în Consiliul General. Orice alt scenariu ar însemna o lipsă de respect și un dispreț față de cetățeni”, a explicat Firea.