Analistul politic Bogdan Chirieac și președintele GIP, Mugur Ciuvică, au discutat cu umor despre vizita președintelui Klaus Iohannis în Statele Unite.

Ce crede Chirieac că i-a spus Biden lui Iohannis

„Voiam să vă tratez cu tot atâta delicatețe cât l-a tratat Joe Biden pe Klaus Iohannis. Adică cum nu i-a dat Biden cu ușa în cap lui Iohannis, i-a zis «Las-o pe asta cu NATO că nu-i de tine. Tu ești cu vacanțele, acolo e multă muncă»”, a spus Chirieac în emisiunea de la DC News TV.

„Nu vă spuneam și eu același lucru?”, a reacționat Ciuvică.

„«E altceva cu vacanța, te invidiem toți pentru vacanțele pe care le ai. Nici eu nu-mi permit» i-o fi spus Joe Biden președintelui”, a adăugat cu umor Chirieac.

Chirieac a comentat anterior discuția dintre președinți într-o intervenție telefonică

„Am urmărit cu mare atenție răspunsurile date de președintele Klaus Iohannis. (…) Cred că s-a gândit în primul rând la România și la importanța strategică a țării noastre”, a spus Bogdan Chirieac în legătură cu răspunsul președintelui Biden pentru președintele României.

„Pentru a nu-l pune într-o situație dificilă pe Klaus Iohannis, Joe Biden a dat acest răspuns. Asta înseamnă că totul rămâne neabătut”, a mai spus analistul politic, adăugând că este un semn faptul că conferința de presă a avut loc la Ambasadă, care practic este teritoriu românesc, nu la Casa Albă.

*Acest articol reprezintă o opinie.