Psihologul Radu Leca a vorbit la emisiunea sa de la DC News TV, Ultrapsihologie, despre situațiile în care cuplurile aleg să doarmă separat odată ce se mută împreună.

Rutina nu trebuie deranjată

„Am auzit în cabinet niște idei și rutine ciudate cum ar fi: Când o să stăm împreună, fiecare cu dormitorul lui. Asta a spus ea, iar pe el s-au prăvălit 5.000 de tone de piatră. E o rutină a ei în interiorul cuplului, trebuie să înțelegem.

De ce? Simte nevoia să doarmă, nu să doarmă cu el. Tatăl meu, Dumnezeu să-l odihnească, spunea că somnul e un act individual. Nu am înțeles foarte mult timp asta. Te poți trezi mai obosit decât te-ai culcat dacă omul de lângă tine se foiește, sforăie, miroase, se mișcă, plescăie. E îngrozitor”, a explicat Radu Leca la DC News TV.

Un alt exemplu, trezitul dimineața

„Atunci îți dai seama că ar fi mai bine la mutatul împreună ca fiecare să doarmă separat. E o idee foarte bună. Ce altă rutină ar mai putea să te deranjeze? Un exemplu este trezitul de dimineață. Unii oameni se trezesc liniștiți, plini de viață, veseli. Alții au nevoie de somn cât se poate de mult, și până la 10-11. Te gândești, oare cei doi vor putea crea la un moment dat ceva armonios?”, a mai adăugat psihologul.