Analistul Bogdan Chirieac a comentat plecarea președintelui Klaus Iohannis la Washington pentru a ridica distincția acordată de Consiliul Atlantic.

În ce context ar fi fost întâlnirea utilă

„Presupun că o să stea câteva zile, poate e vremea frumoasă acolo. E loc de vizite. Dacă ar fi avut o șansă cât de mică la NATO, poate că întâlnirea ar fi fost utilă, cu oficiali de la Casa Albă. Dar nu s-a mai întâmplat lucrul acesta. Sigur, putea să meargă Ambasadorul României la Washington să ridice premiul ca să economisească niște bani de la buget în situația de față, dar președintele Iohannis vrea după Paștele Ortodox să facă și o excursie, după cum vedeți”, a transmis analistul politic la Antena 3 CNN.

Banii contribuabililor, cheltuiți pe excursii

„Noi am saluta orice întâlnire importantă pe care Klaus Iohannis ar avea-o la Washington. Orice întâlnire la acest nivel este binevenită. Se mai află despre România, deși în cei 10 ani de mandat nu a făcut gaură în cer nicăieri promovând România. Faptul că se întâlnește ar fi un fapt pozitiv. Să așteptăm, poate se vede cu Joe Biden, Kamala Harris sau Antony Blinken, deși pe agendă nu sunt prevăzute aceste întâlniri.

Să sperăm că apare acest lucru. Altminteri o să analizăm la sfârșitul vizitei că nu exista niciun motiv să cheltui banii contribuabilului să ajungi să iei o decorație, când aceasta putea fi înmânată fără niciun fel de problemă Ambasadorului”, a conchis acesta.