Jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au dezbătut subiectul micilor în ediția specială a emisiunii Nod în papură de 1 Mai de la DC News TV.

Coadă la spovedanie după coada la mici

„Astăzi, 1 mai, a fost coadă la mici. După aceea trebuie să fie coadă la spovedanie că e un păcat, suntem încă în post. Nu-i așa? Că românii merg să ia Lumină, românii țin post, sunt 70 de rețete de post pe site-uri. Ori este dezlegare la mici în sfânta zi de 1 Mai?

Cică postul nu e doar despre proteine, ci este și despre suferință ori mai degrabă abstinență. Ei bine, eu îi mănânc fără muștar, acum că s-a întâmplat să cad în păcat”, a spus Val Vâlcu.

Bulai spune că mulți nici nu știu ce sărbătoresc

„Acum presa încearcă să oglindească acest gen de sărbătoare care nu înseamnă decât o chestie de talcioc, de bâlci nici măcar medieval, care e departe de ideea de sărbătoare. Nu se întâmplă nimic, lumea merge în diferite zone să mănânce mici.

Cei mai mulți habar n-au ce e 1 Mai, știu doar că e liber, deci trebuie să fie ceva, iar în rest nimic, ceea ce arată că nu e o sărbătoare. Să mănânci pe stradă mici, în condițiile moderne în care poți să-i faci acasă și să-i mănânci cu prietenii, nu e o mare șmecherie. Prefer petrecerile private”, a adăugat sociologul Alfred Bulai.