Problemele bucureștenilor cu apa caldă și căldura continuă și nu vor avea un final prea curând din cauza modului în care se pot înlocui conductele care cară agentul termic în casele cetățenilor. Primarul Nicușor Dan a explicat că situația poate fi remediată în doi ani cu mari sacrificii, iar nimeni nu va fi de acord cu o astfel de măsură.
De ce nu se poate face mai repede reabilitarea
„Nu se poate amplifica acest program? Să schimbați mai multe conducte, să alocați mai multe resurse?”, a întrebat analistul Bogdan Chirieac.
„Nu, 70 km/an eu cred că este foarte bine, pentru că în timpul acesta trebuie să furnizezi. Dacă am spune «Doi ani vă descurcați toți, nu vă dăm căldură și apă caldă, săpăm noi unde vrem» am putea, dar există niște grafice în care, în funcție de CET-uri, care sunt și ele vechi, se oprește doar pe o anumită bucată.
Acolo există niște conducte care se numesc provizorate și care dau apă caldă. Abia după aceea se intră în subteran. Dacă faci o lucrare aici nu poți să faci și imediat după pentru că trebuie să o alimentezi din altă parte. Deci sunt niște chestiuni tehnice și doar în felul acesta se poate lucra”, a transmis Nicușor Dan la DC News TV.
Sistemul a fost reechilibrat
„Una din probleme era că aveam șase CET-uri, două în Sud, două în Vest și două din Nord-Est. Cele două din Nord-Est au fost demolate în anii 2000 și sistemul este dezechilibrat. Toată căldura din Nord-Est vine din Sud. Am reușit să mai facem o centrală în Est, în Titan, ca să echilibrăm. Până în Nord, apa caldă parcurgea cam 15 km, iar acum face 7-8 km”, a conchis Dan.