Sociologul Alfred Bulai și jurnalistul Val Vâlcu discută subiectele săptămânii in cadrul ediției aniversare de 1 Mai, a emisiunii Nod în Papură. Unul dintre subiectele dezbătute este postul vacant al lui Klaus Iohannis.

Rezervarea postului: Ce spune legea?

“Postul lui Iohannis, care s-a și pensionat sau a început să se pensioneze, spune-ne tu cum e în învățământ cu postul ăsta, de ce a ținut de post, a fost rezervat postul care e șmecheria?” a întrebat Val Vâcu.

“Potrivit legii în învățământul preuniversitar sau universitar, nu e nicio diferență, există posibilitatea rezervării postului. Adică tu te duci din alte motive în altă parte și rămâne postul suspendat, motiv pentru care acel post, se angajează cineva acolo, dar pentru perioadă determinată, în sensul că ești doar suplinitor. Nu poți fi titular pe postul ăla.” a răspuns sociologul.

De la Inspector la Primar

“El a început mai întâi ca un simplu inspector. În general eu am avut colegi inspectori, un inspector de regulă este și inspector dar de cele mai multe ori poate păstra și ore, adică nu are normă întreagă, că n-are cum să fie și una și alta. El a plecat ca primar, acuma e o opțiune în viața ta profesională, că primarul nu mai este un profesor detașat.

Problema e că legea nu specifică acest lucru, adică totuși, în momentul în care tu te apuci de politică, ar trebui noi să recunoaștem meseria de politicieni și atunci este o altă profesiune.” a explicat Alfred Bulai.