Astrologia este o practică milenară care studiază influența astrelor asupra vieții umane. Unul dintre elementele esențiale în interpretarea astrologică este poziția lunii la momentul nașterii unei persoane. Astrologul DC News, Daniela Simulescu este invitata specială la emisiunea Părinți Prezenți, unde ne explică mai multe.

Zodia și identitatea astrologică

“Oamenii în general știu că există o zodie. Zodia este dată de poziția soarelui în momentul nașterii. Adică eu sunt Berbec pentru că am soarele în Berbec, cutărică e Rac pentru că are soarele în Rac. Dar cum spun eu de fiecare dată, zodia reprezintă un buletin astrologic, că dacă ne imaginăm că există un continent cu 12 țări, fiecare se naște cu buletinul într-o anumită țară, să zicem. Dar asta reprezintă doar energia conștientă, exterioară, adică ce împarți tu cu ceilalți locuitori ai țării respective, să spunem.” a transmis Daniela Simulescu.

Unicitatea astrogramei și rolul Lunii

“Pe urmă, dacă ne uităm în astrogramă, sunt lucruri unice. Sunt lucruri mult mai definite și importante, pentru că așa zodia e cel mai simplu lucru. Te duci și spui că ești o zodia, știu eu multe lucruri despre tine, dar sunt doar chestii foarte generale și foarte simpliste. Când au început ei să studieze astrologia, acum mii și mii de ani, bănuiala mea că legătura cu luna au făcut-o în urma unor analize, trebuie să spun că luna, știm că este satelitul natural al pământului, cel mai apropiat de noi, nu are lumină o ia de la soare și o transmite către noi în fazele sale.” a continuat astrologul.

Conexiunea Lunii cu ciclul vieții

“Și primul lucru pe care l-au văzut, cred eu, e că lunea se rotește în jurul pământului în 28-29 de zile, cât este ciclul femeiesc menstrual. Și au tras ei concluzia că există o conexiune între tot ce înseamnă lună, în momentul nașterii și tot ce înseamnă iată nașterea, fertilitatea, copii.” a explicat aceasta.