Câinii din Poliția Română sunt antrenați intens pentru a-și ajuta și proteja stăpânul. Agentul-șef Robert Dorobanțu a explicat ce se întâmplă cu câinii din Poliția Canină după program.

VEZI ȘI: Instruirea câinilor de poliție. Expert: „Nu e obligatoriu ca toți să treacă testele!”.

Unde merg câinii după programul de muncă?

„Este o întrebare recurentă: Câinii rămân în unitate sau pot fi luați acasă? Aici întrebăm strict de Poliția Română”, a spus moderatorul emisiunii, Tudor-Tim Ionescu, la DC News TV.

„În Poliția Română rămân în padoc. Pot să-l iau acasă, nu-mi interzice regulamentul. E o problemă cu transportul, fiindcă se spune că se face cu un autoturism autorizat sanitar-veterinar de către medicul nostru.

Cumva, se subînțelege că ar fi autospeciala de poliție, nu mașina personală. Dar, în concediu, sunt mulți colegi care îi iau acasă și sunt o grămadă de colegi care îi țin acasă, uneori chiar din lipsa spațiilor de cazare de la IPJ”, a explicat agentul-șef Robert Dorobanțu.

Dorobanțu și-a luat acasă primul câine cu care a lucrat. Care a fost avantajul

„Și eu am avut acasă primul meu câine, ciobănescul german din patrula de intervenție, dar locuiam pe raza secției la care și lucram. Mergeam la muncă și luam și cățelul cu mine. Cu el stăteam la instructaj, cu el mergeam să iau pistolul, cu el ieșeam în teren.

Aveam un program cu 30 de minute mai scurt pentru că aveam timpul pentru îngrijirea lui, trebuia să vin mai devreme, dar nu mă întreba nimeni de ce am venit mai devreme din teren. Eu am și cățelul după mine, trebuie să-i dau apă, să-i pun mâncare, să-i spăl castronul.