Dr. Doru Negru, medic primar Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice la Clinica SANADOR, a oferit exemplul copiilor când vine vorba de obiceiurile alimentare sănătoase.

Din expertiza sa, medicul a explicat că ne dezvățăm de alergat și ne învățăm cu mâncatul odată cu vârsta, dar și în urma presiunii pe care o pune familia asupra noastră de la vârste fragede.

Copilul la 3-4 ani nici nu știe să meargă, știe doar să alerge

„Uitați-vă la copilul de 3-4 anișori. La această vârstă este un mic animăluț pe care noi n-am apucat încă să-l spurcăm. În loc să învățăm noi de la el, vă spuneam înainte de mestecatul mult, îl învățăm noi prostii.

Ce vrea copilul la 3-4 ani? Vrea să alerge! El nici nu știe să meargă încet, dacă merge se împiedică și cade. Ce nu vrea copilul să facă? Să stea în fund pe scaun la masă. Și noi îi scoatem această normalitate cu forța din cap. Îi băgăm în cap tâmpenii: «Papă tot să crești mare, copilul cuminte papă tot». Și când a crescut copilul vine un tâmpit ca mine și spune că tot sistemul său de gândire e viciat. Trebuie să alergi și să nu mănânci, lucru pe care îl știam la 3-4 ani”, a explicat medicul Doru Negru.

Mâncatul excesiv, la fel de rău ca băutul, fumatul și drogatul

„Aici e răul. Mâncarea, băutura, drogurile și țigările sunt la fel de toxice, dar de mâncare nimeni nu ne-a zis niciodată. Fetelor le dau exemplul cu floare. Cu toții avem câte o floare în ghiveci, acasă. Dacă în acest ghiveci pui în fiecare zi câte un litru de apă, putrezește, ăștia suntem!”, a conchis el.