Jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au comentat situația românilor rămași blocați în Emiratele Arabe Unite după inundațiile masive din Dubai. Aceștia au fost aduși înapoi în România cu ajutorul aeronavei cu care premierul Marcel Ciolacu a făcut deplasări în Orientul Mijlociu.

Se plângeau că nu i-a ajutat nimeni, deși au mers „pe barba lor” în Dubai

„Se plângeau câțiva și spuneau că nu se poate, că stau de trei zile, nu-i ajută nimeni, au trebuit să plătească în plus la hotel. Adică cum, m-ai făcut părtaș la bucuria ta de excursie? Dacă ești bolnav, stai în spital, stai acasă, nu bântui prin Dubai”, a explicat Val Vâlcu.

„Este un exemplu tipic în care oamenii cer ca și cum e un drept al lor”, a răspuns Alfred Bulai.

În România ai localități întregi în care toată lumea primește ajutor social

„Nu uitați că în țara asta sunt localități în care toată lumea are ajutor social. Dacă sunt toți cu ajutoare sociale, trebuie desființată comuna, înseamnă că ea nu e fiabilă. O arondăm la alte comune și cu asta basta! Cum adică? E o chestie banală, omul acela este o pagubă nonstop. E și evident că e o zonă de corupție, nu are cum să fie 98% cu probleme, cu dizabilități… Fac tururi cu mașina prin localitate orbii?”, a transmis Alfred Bulai.

 „În criza ostaticilor, pe vremea lui Băsescu, printre răpiții de teroriști au fost și niște activiști, niște ONG-iști, o fundație umanitară din Japonia. Au fost eliberați și le-a trimis un avion Imperiul Soarelui Răsare, dar i-a pus să plătească! Le-a spus că nu i-a trimis statul, s-au dus din proprie inițiativă”, a mai spus Val Vâlcu.