Jurnalistul Răzvan Dumitrescu, moderatorul emisiunii Ce se întâmplă de la DC News TV, a discutat cu George Tuță (PNL) despre guvernările liberale conduse de Ludovic Orban și Florin Cîțu, în colaborare cu USR și UDMR.

De ce nu învață politicienii din greșeli?

„De ce nu învață unii oameni politici, destul de mulți la număr, din propriile greșeli? De ce nu se învață în politică din propriile greșeli? Asta n-am priceput eu niciodată. Până la urmă ați ajuns din nou la un tip de alianță PSD-PNL care a mai asigurat o majoritate și o stabilitate. De ce trebuiau experimentele acelea cu USR, când îți pui mâinile în cap pentru acel Guvern.

„Și acum tragem de la niște decizii de atunci despre care credeau ei atunci că sunt bune. Și Guvernul tehnocrat care, ce să vezi, a trecut prin Parlament atunci. Putea să nu treacă, dar a trecut prin Parlament. Până la urmă ați ajuns din nou la combinația asta, PSD-PNL, care era «câh» că trebuia să vină USR la putere. Uite, a venit, și?”, a transmis Răzvan Dumitrescu la DC News TV.

Au demonstrat că nu fac față

„Au demonstrat de ce sunt capabili absolut toți. Au avut și timpul necesar, dar și pozițiile suficiente pentru a demonstra că programul pe care-l promovează și sloganurile pe care le au în punctajele de la partid înseamnă ceva mai mult. Aceste experimente sunt oarecum normale. Nu mai suntem în vremurile în care există un singur partid care ia majoritatea.

Nu mai sunt partide în Europa care să asigure de unele singure majoritatea. Atunci, în general, forțele mari își asigură o majoritate, desemnând foarte clar liniile roșii pe care nu trebuie să le întreci. În România, în situația geopolitică pe care o avem, o astfel de majoritate este obligatorie”, a răspuns George Tuță.