Adrian Năstase a spus în direct la DC News TV că președintele Klaus Iohannis nu numai că nu l-a decorat pentru munca depusă între 1997 și 2000 pentru aderarea la NATO, ci i-a și retras decorația acordată de Ion Iliescu.

Năstase, unul dintre artizanii aderării României la NATO

„Între 1997 și 2000, ați avut un merit deosebit pentru aderarea României la NATO. E bine ca lumea să-i știe pe adevărații artizani, pe cei care au făcut acest lucru posibil, pentru care ne bucurăm cu toții astăzi. V-a decorat președintele Klaus Iohannis la 20 de ani de la aderare?”, a transmis jurnalistul Bogdan Chirieac.

„Cred că a dorit să facă lucrul acesta, dar cred că a uitat. A fost ocupat cu altele. Probabil [era la golf], golf jocul, nu Războiul din Golf”, a răspuns Adrian Năstase.

Recepție la Cotroceni?

„Chiar și așa, ați fost la Washington, ați semnat documentul. S-au împlinit 20 de ani în aprilie. Nu v-a invitat la Cotroceni?”, a insistat Chirieac.

Râzând, Năstase a replicat: „În mod evident că nu. M-a invitat la Cotroceni în urmă cu câțiva ani la Ziua Națională. Am crezut că este vorba de un mod de a privi mai detașat, obiectiv, trecutul politic cu bune și cu rele, așa cum s-a întâmplat în România, dar după două zile am fost anunțat că mi se retrage o decorație acordată cu 15 ani în urmă de către Ion Iliescu pentru aceste chestiuni despre care vorbim astăzi, acum. Klaus Iohannis a avut totuși o anumită preocupare de decorare… sau de «dedecorare» a mea”.