Secretarul de stat Bogdan Despescu aduce în discuție la DC News TV dotarea Poliției Române. Invitat la emisiunea Culisele Justiției moderată de Laura Duță, acesta indică progresele mari făcute pentru siguranța polițiștilor din teren, alături de tehnologizare și pregătire.

Structurile MAI au dotare, insistă Despescu

„Trebuie să recunoaștem că dotarea Poliției Române este vizibilă, la structurile MAI, atât din punct de vedere al uniformelor, al tehnicii, al flotei. Sunt zilnic prezentate toate aceste activități și toate aceste acțiuni.

Dacă până recent blocajul se făcea așa, uman sau cu mașina, astăzi vorbim de dispozitive. Dacă până mai ieri mulți polițiști doreau o anumită protecție, astăzi aproape toți au aceste sisteme de protecție: vestă, maieu și așa mai departe. Există această dotare”, a explicat chestorul general Despescu.

Polițiștii încep să folosească tehnologii moderne

„Există un alt armament la nivelul Poliției Române și multe alte capabilități. Am văzut cu toții tehnica pe rutieră. În luna aprilie ieșim cu redactarea procesului verbal în mod automat și imprimarea lui în autospecială – format electronic. Sunt mulți pași pe care i-am făcut și sunt vizibili. Că vrem sau nu să recunoaștem, eu spun că lucrăm la fel cum lucrează polițiile din Vestul Europei”, a adăugat secretarul de stat.