În societatea contemporană, violența asupra animalelor a devenit un subiect de interes major, nu doar pentru iubitorii de animale, ci și pentru cetățeni în general. Renate Weber, Avocatul Poporului, este invitată în emisiunea DC Anima de pe DC News TV, unde ne explică cum putem să abordăm acest fenomen alarmant.

Corelația dintre violență și societate

 “Vreau să ne concentrăm pe cetățeni și făceați niște legături foarte interesante și chiar asta aș vrea să spuneți din perspectiva dvs. Unu, dacă există și doi, care vedeți că este legătura dintre violența asupra animalelor și interesul cetățeanului, cetățenilor din societate?” a întrebat Tudor-Tim Ionescu.

“De aici lucrurile cred că le-aș vedea un pic din două puncte de vedere. M-aș referi o dată la minori, la copii și o dată la adulți și fac asta, pentru că și întreaga legislație e construită așa, dar și măsurile pe care trebuie să le iei și poți să le iei sunt diferite și cred că așa și trebuie să fie.” a răspuns Renate Weber.

Impactul violenței asupra minorilor

”Deci, pe de o parte, e psihologic deja demonstrat pe studii, observații făcute de zeci de ani. Cei care au fost victime ale violenței în copilărie, victime directe sau victime indirecte, martori în casă la violență domestică, sunt înclinați să aibă și ei un comportament violent. Vor transmite această violență pe care au primit-o sau au văzut-o, au perceput-o în orice caz către altcineva. Și animăluțele sunt primele care cad victime, pentru că ele sunt la îndemână, ca să spun așa.” a adăugat aceasta.