În cadrul emisiunii Părinți Prezenți, realizată de redactorul-șef Părinți și Pitici, Loredana Iriciuc, de duminică, 14 aprilie, începând cu ora 15:00, pe canalele de Youtube și paginile de Facebook Părinți și Pitici, DC News și DC News TV, vom vorbi despre stima de sine a copiilor. Alături de Alexandra Stoica, consilier specialist parenting, vom vedea cum stima de sine influențează succesul sau eșecul în viață.

Stima de sine a fost subiectul unor numeroase studii și analize, iar psihologul Daniel David, cercetător și profesor, a investigat în profunzime acest aspect în lucrarea sa „Psihologia poporului român”.
În această carte, sociologul arată că stima de sine a românilor este scăzută.

Și cum să fie altfel când noi, de când eram mici, am fost crescuți și educați după principiul: „ce o să zică lumea?”, am fost instruiți să ne conformăm normelor sociale, să ne temem de judecățile celor din jur, iar motivația noastră este preponderent externă.

Așa că am adus un specialist alături de noi care să ne arate cum sabotăm fără să vrem stima de sine a copilului, dar care să ne și învețe cum să îi construim o stimă de sine sănătoasă, puternică, astfel oriunde ar merge să știe cine este el: Alexandra Stoica, consilier specialist parenting cu o experiență de 11 ani. Alexandra a lucrat și cu sute de copii timp de 9 ani ca și educatoare, iar de 3 ani este și mama unei fetițe, Aura.

În cadrul acestei ediții vom aborda următoarele subiecte:

Ce este stima de sine?

Copiii se nasc cu o stimă de sine sănătoasă. Cum o sabotăm?

Semnele unei stime de sine sănătoase/scăzută

Moduri concrete de a clădi stima de sine

Stima de sine și succesul

Egocentrismul

Imaginea de sine

Educația prin „rușine” și „ce-o să zică lumea”

Ocrotirea stimei de sine a copilului

Pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente și relevante informații despre o creștere conștientă a copilului, vă invităm să vă abonați la notificările site-ului nostru, www.parintisipitici.ro, și să ne urmăriți pe canalele noastre de social media.
Dacă apreciați emisiunea noastră Părinți Prezenți, vă rugăm să o distribuiți mai departe și să o împărtășiți cu prietenii și familia voastră.
Vă mulțumim pentru implicare și pentru că sunteți alături de noi în călătoria spre o creștere conștientă și armonioasă a copiilor.
YouTube: https://www.youtube.com/@parintisipitici
YouTube: https://www.youtube.com/@dcnewsromania
Google News: https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMN2viwswlO3qAg?hl=ro&gl=RO&ceid=RO%3Aro

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare:

Facebook: https://www.facebook.com/parintisipitici
Facebook: https://www.facebook.com/dcnews.ro
Facebook: https://www.facebook.com/dcnewstv
Instagram: https://www.instagram.com/parintisipiticiro
TikTok: https://www.tiktok.com/@parintisipitici.ro
Threads: https://www.threads.net/@parintisipiticiro
Canal WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029Va8DkdgADTONrCn9kA34
Grup Facebook: https://www.facebook.com/groups/1823716091455954