O femeie din București intervievată în cadrul unui material intitulat „Cât de gratuit este învățământul gratuit? Românii răspund!” difuzat la DC News TV a povestit experiența neplăcută pe care avut-o cu nepotul la grădinițele private.

Este învățământul de stat gratuit în România?

„Nu, nu este chiar gratuit. Și în vremurile în care eram eu [elevă] cereau bani să duci pentru ceva. Acum este fel. Dar, având în vedere costurile de la stat, putem să zicem că e gratuit față de învățământul privat.

Și condițiile sunt cu mult mai bune la stat, cu un personal mult mai pregătit, față de cel de la grădinițele private. Eu spun din experiența proprie, fiindcă noi la privat l-am avut și a trebuit să-l retragem”, a explicat femeia intervievată în București.

Calitatea este incomparabilă

„Statul nu mai poate susține chiar atât, având în vedere mâncarea și alte lucruri ce le trebuie copiilor. Însă eu zic că sunt suportabile prețurile. Până și niște poze de sărbători sau alte lucruri similare costă mai puțin decât la privat. E incomparabil din punct de vedere calitativ la stat față de privat. Atât vă pot spune”, a adăugat ea.