Sterilizarea câinilor a devenit un subiect de discuție important în societatea noastră. Această practică, adesea recomandată de medicii veterinari, nu numai că contribuie la sănătatea și longevitatea animalelor de companie, dar are și un impact semnificativ asupra problemelor sociale, cum ar fi suprapopularea câinilor comunitari.
Hilde Tudora a subliniat importanța sterilizării, evidențiind beneficiile acesteia atât pentru animale, cât și pentru comunitatea umană, în emisiunea DC Anima de pe DC News TV.

Problema câinilor comunitari

“În primul rând o facem pentru sănătatea animalului. Un animal sterilizat este mai sănătos, este mai cuminte, trăiește mai mult și asta o poate confirma orice medic veterinar. Apoi, haideți să ne uităm la noi ca țară. România, din păcate, deși nu e normal în secolul ăsta, are probleme cu câinii pe stradă. Mulți spun: luați-i din stradă și eutanasiați-i.
Dar dacă omul care are cățeaua în curte o lasă și fată și aruncă puii la margine de drum, aceștia ce fac? Cei mai mulți mor, dar sunt pui care supraviețuiesc. Se înmulțesc, necontrolat și tot așa.”, a transmis Hilde Tudora.

Sterilizarea: o soluție umană și eficientă

“Și le explicăm. În primul rând, nu mai putem să vorbim de eutanasierea câinilor în masă în secolul ăsta. Am evoluat și noi ca oameni, nu mai putem să ducem discuția în a ucide în masă. Sunt soluții, alte soluții, iar sterilizarea este eficientă.
Este umană, este o operație ușoară, câinele nu simte nimic. Sunt tot mai multe ONG-uri care fac campanii de sterilizări gratuite, adică oamenii au opțiuni.”, a adăugat aceasta.