Analistul politic Bogdan Chirieac, Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice, și Diana Tache, jurnalist, vă așteaptă cu o nouă ediție a emisiunii „Miercurea Neagră”, miercuri, 10 aprilie 2024, de la ora 12:00.

Printre subiectele abordate se numără: 

1. Campania electorală pentru Primăria Capitalei intră în linie dreaptă. Rezultatele sondajelor îi sunt favorabile lui Piedone, în timp ce candidatul comun al Coaliției, Cătălin Cîrstoiu, a început cu stângul (fotografiile de la metrou; ironic și zeflemitor cu presa; proiecte care nu interesează bucureștenii), iar coordonatorii companiei sale par să fi intrat în silenzio stampa.

2. Alfred Simonis, victorie pe măsură. A obținut interzicerea “păcănelelor” doar la sate și în orașele mici.

3. Candidatura Ursulei von der Leyen continuă să se clatine. Anunțul USR – care a precizat că nu o va susține la un nou mandat de președinte al Comisiei Europene – este în acord cu reticența lui Macron, care l-ar avea de partea sa pe Olaf Scholz, și cu opoziția vocală a extremei dreapta, în frunte cu Meloni.

4. Datoria publică României continuă să crească și a ajuns la 802 mld. lei în ianuarie 2024, adică 50% din PIB. Ne împrumutăm lunar ca să plătim dobânzi la datoriile existente.

Emisiunea va fi transmisă pe DC NEWS, DC NEWS TV, dar şi pe paginile de Facebook şi Youtube ale celor două site-uri, miercuri, 10 aprilie, de la ora 12:00.