Analistul politic Bogdan Chirieac s-a declarat complet neîncrezător în justiția din România, după ce au fost făcute publice imaginile cu o judecătoare care se droghează dintr-o farfurie.

„În afară de o reformă profundă a justiției din România, nimeni nu mai poate să facă nimic. Această reformă o pot face doar viitorul președinte cu viitorul prim-ministru și viitorul Parlament”, a explicat Chirieac la Antena 3 CNN.

Ce se întâmplă cu sentințele date de judecătoare

Când vine vorba de deciziile luate de judecătoare, acestea nu vor fi schimbate, mai subliniază analistul: „Aveți judecătoare care au fost date afară din magistratură pentru motive întemeiate. Ați văzut ca sentințele date de ele să fie revizuite? Eu n-am văzut. La fel și cu judecătoarea care trage pe nas. Senzația mea este că actuala justiție o să o scoată basma curată, cum s-a mai întâmplat. Nu cred că mai are mintea limpede”.

Cine are responsabilitatea unor măsuri

„Cine ar trebui să facă ceva?”, a întrebat una dintre jurnalistele aflate în platou. Analistul a răspuns: „Președintele, Parlamentul, Guvernul. Doar astfel se poate reforma justiția. Justiția ar trebui să se bazeze pe încredere, iar eu de principiu nu am încredere în justiție. Vă dați seama acum, cu astfel de informații, câtă încredere mai există în justiția din România?”.