Daniel Buzdugan a povestit ce a văzut în Grecia, țară în care merge de 13 ani la rând. Deși s-ar crede că prezentatorul radio vizitează orașele importante ale elenilor, adevărul este că acesta merge în sate, ajungând să fie cunoscut de către localnici și să socializeze cu aceștia.

Conexiunea între generații, de importanță maximă

„E impresionant acolo cum vara vin copiii din toată lumea. Sunt unii stabiliți prin America, prin Australia. Cred că în Australia e a doua comunitate de greci din lume. Vin și stau la masă cu bunicii, cu cei bătrâni. Nu există o ruptură dintre generații. Ei preiau sfaturile și-i ascultă pe bătrânii care stau în capul mesei.

Nu e ca la noi «Eh, mamaie, bunică, ce știi matale, vremurile s-au schimbat. N-ai matale treabă cu Facebook, TikTok». Învață niște lucruri pe care bătrânii le-au acumulat și ei de la părinții și bunicii lor”, a explicat Daniel Buzdugan la DC News TV.

Familia a fost importantă cândva și în România. Acum, respectul lipsește cu desăvârșire

„Familia e foarte importantă acolo. Și la noi a fost la un moment dat, dar am uitat să ne mai adunăm pe la mese. Oleacă de respect [lipsește]. Acum, când mergi pe stradă vezi și auzi: «Respect, boss». Nu mai înseamnă nimic când cineva zice asta. Respectul nu se spune, respectul se arată”, a conchis Buzdugan.