Vicepreședintele Parlamentului European, Katarina Barley, a spus că discuția în contradictoriu din Parlamentul European privind pesticidele, care a adus tensiuni între partidele membre Grupului Socialiștilor Europeni și nu numai, este firească și va fi rezolvată.

Dezacordurile pe pesticide există chiar până și în interiorul Germaniei

„Socialiștii români nu au avut aceeași opinie ca dvs. când vine vorba de pesticide. Așadar cum vă veți ocupa de problemă în viitoarea componență a Parlamentului European?”, a întrebat jurnalistul Val Vâlcu în interviul fulger exclusiv de la DC News TV.

„Nu e nimic neobișnuit că în același grup al Parlamentului European există opinii diferite. În fiecare grup avem țări diferite care au abordări diferite. Acest lucru a fost vizibil mai ales în agricultură. Avem situații și cu colegii spanioli, chiar și în interiorul Germaniei avem diferențe între Est, unde avem ferme mai mari, și cele din Sud”, a explicat Katarina Barley, europarlamentar de Germania.

Mesaj pentru colegii din România

Barley a vorbit și despre viitoarele alegeri europarlamentare, arătându-și determinarea să sprijine colegii români până la capăt.

„Prin mesajul meu pentru colegii români vreau să le ofer susținerea grupului european, PES, să le spun că suntem alături de ei. La fel și pentru europarlamentare. Am obținut un pas important de exemplu pentru Spațiul Schengen, încă lucrăm la proiect. Acesta este în principal mesajul meu pentru colegii români”, a spus aceasta.