Subcomisarul Mihai-Mădălin Mincu, șef Serviciu de Analiză și Prevenire a Criminalității, a vorbit în exclusivitate la DC News TV despre cazul unui copil de 8 ani care a ajuns la reabilitare după consumul de droguri.

Consum de droguri la vârsta de 8 ani

„Aș trage un semnal de alarmă și aș vrea să vă dau o informație care este, din punctul meu de vedere, tragică. Unul dintre partenerii noștri, un ONG care se ocupă cu reabilitarea tinerilor care au consumat droguri, a avut în centru un tânăr de 8 ani. Am ajuns la 8 ani să avem cazuri din acestea”, a explicat subcomisarul Mincu.

„Pentru că este joacă, cum ne jucam și noi odată. Jucam badminton, jucam fotbal, cu vecinii, cu colegii. La fel fac și ei în zilele noastre, doar că vin și împart nenorocirea asta atât de ieftină, plicurile cu sintetice care pot omorî”, a reacționat jurnalista.

Principalele motive care stau în spatele unor astfel de tragedii

„Poate că și noi când am fost tineri am căutat această validare. Caută să facă parte dintr-un grup, caută să fie cool, și în momentul în care lași cumva bariera mai jos să te accepte grupul…”, a continuat polițistul.

„Toți copiii au provocări. Treaba noastră și a părinților, acasă, este să-i învețe să se ferească de anumite pericole. Prevenirea începe de acasă, noi putem doar să aducem câteva elemente care să-i ajute să înțeleagă ce le-a vorbit părintele acasă”, a conchis Mihai-Mădălin Mincu.