Explorând metodele prin care se poate îmbunătăți vocabularul și capacitatea de înțelegere a limbajului la copiii cu dificultăți de comunicare, Iuliana Baban, logoped psihopedagog, este invitată în emisiunea Ultra Psihologie de pe DC News TV pentru a oferi răspunsuri și soluții.

Jocul și joaca – Contexte de comunicare

“Tocmai ce reiteram ideea aceasta legată de joc și joacă, de a oferi contexte. Deci practic jocul și joaca sunt foarte importante de a crea contexte de comunicare. Și contextele de comunicare sunt ușor de găsit în orice rutină și în orice activitate pe care o realizăm, atâta vreme cât reușim să verbalizăm tot ceea ce facem cât mai rar, cât mai clar, pe înțelesul copilului și prin suport concret vizual.” a explicat Iuliana Baban.

Poveștile și conexiunea cu lumea basmelor

“Aș mai adăuga, pe lângă joc și joacă, povești, multe povești, rutina poveștilor de seară, zic eu. Dar cred că în orice moment al zilei sunt binevenite să refacem, să recreăm conexiunea copiilor cu lumea basmelor și a poveștilor, să îndrăgească de mici cărțile. Sunt acum cărți foarte frumoase, scrise cu un limbaj accesibil și cu o grafică extrem de drăguță, chiar pentru copilași, de la vârsta de un an.” a subliniat aceasta.