Avocatul Florin Durgheu și realizatorul DC Anima Tudor-Tim Ionescu au discutat despre lacunele legislative din România când vine vorba despre protecția animalelor. Printre probleme se numără și persoanele care dresează pentru atac rase periculoase de câini, pe bani, în parcurile publice din România.

Antrenarea câinilor periculoși nu se face în parc

„Este o contravenție prevăzută de art. 8, unde se spune că dresajul și antrenamentul câinilor periculoși sunt produse numai în centre speciale”, a spus avocatul.

„Noi acum suntem la DC News. Pentru cei care nu sunt din București, DC News este lângă cel mai mare parc din București, Herăstrăul. Dacă mergem o săptămână la rând în fiecare zi după-amiaza găsim persoane care fac atacuri cu câini. Atenție, nu antrenori, ci persoane”, a spus consternat Tudor-Tim Ionescu.

„Eu pot fi de acord cu asta în cazul ăsta, anume dresajul și antrenamentul câinilor să se întâmple în centre de dresaj”, a adăugat el.

Mai fac și bani din „dresaj”

„Tu spui că aici legiuitorul a manifestat prea multă bunăvoință sau a fost prea moale, dar să nu uităm că până ajungi aici deja am purces toate contravențiile care, cu argumente pertinente, nu au de ce să fie catalogate drept contravenții. Exact ce spuneam la începutul discuției, din păcate față de legislația aplicată oamenilor, cea privind animalele este deficitară. Sunt tratate mult prea simplist fapte care ar trebui să aibă 100% doar conotație penală”, a mai explicat Florin Durgheu.

„Când am zis «antrenori» m-am referit cu ghilimele de rigoare. Atenție, cei care pretind că ar fi antrenori încasează și sume de bani. Prea puțini sunt cei care fac astfel de lucruri în parc din prietenie pentru cineva, majoritatea o fac contra cost, pretinzând că sunt persoane abilitate”, a conchis avocatul Durgheu.