Sezonul estival ia startul timpuriu în 2024, fiind prognozate temperaturi foarte mari pentru luna aprilie. Invitat la DC News TV, Dumitru-Marius Coțofan a vorbit și despre temperatura apei mării, care s-ar putea să-i atragă pe turiștii timpurii din județul Constanța.

Trafic intens spre litoral începând ultimul weekend cu oră de iarnă

„Va fi aglomerație pe litoral în acest început de sezon estival?”, a întrebat jurnalistul Val Vâlcu.

„Cu siguranță, cu prognoza dată astăzi (n.r., 28 martie) de ANM, o să avem un trafic foarte intens spre litoral. Cei care sunt cu plajele deja am văzut că încearcă să scoată șezlongurile, se pregătesc. Nu pot să spun că sunt toate plajele pregătite, dar colegii de la Apele Române fac eforturi să amenajeze și să curețe plajele.

Ei își făceau planuri pentru 1 Mai care vine anul acesta cu vacanță prelungită. Cu acel 1 Mai debutează sezonul estival și avem aproape o săptămână de vacanță în care cu siguranță, ca și în anii precedenți, litoralul va oferi foarte multe festivaluri în acea perioadă: gastronomice, de muzică. De data aceasta coincide și cu Paștele”, a explicat directorul regional al ANM Dobrogea la DC News TV.

Apa mării, capcană pentru turiști. Vestea tristă: Va fi rece

„Știm că temperatura apei va fi foarte rece. Care este temperatura optimă?”, a mai întrebat Vâlcu.

„Tradițional, chiar și cu schimbările climatice, mai repede de 1 iunie nu am avut temperaturi agreabile, adică 21-22 grade Celsius. Din punct de vedere al temperaturii apei mării, trebuie să spunem că mai avem de așteptat. În schimb, am mai avut 1 Mai cu 30-31 grade Celsius pe litoral”, a mai adăugat Coțofan.