Logopedul psihopedagog Iuliana Baban a vorbit în emisiunea Ultrapsihologie despre numeroasele beneficii pe care le prezintă jocurile de societate în cadrul relației cu copilul. Trăind într-o lume tot mai agitată în care timpul este din ce în ce mai limitate, este important să ne rezervăm momente în familie alături de cei mici.

Nicio zi fără joacă constructivă

„Este foarte importantă și necesară o organizare cât mai bună a timpului unui copil. Trebuie să pună preț pe odihnă, pe mâncare, pe joc și joacă, pe activitate în aer liber. Vorbim de joc și joacă în familie cu jocuri în funcție de vârsta copilului. Sunt jocuri de societate care acum sunt foarte multe, variate, atractive și bine gândite.

Sunt unele atât de simple și drăguțe care pornesc chiar de la trei ani. Au trasee mai simple, reguli mai puține și sigur că ajungem până la jocuri de societate pentru oameni mari, de ce nu”, a explicat Iuliana Baban la DC News TV.

Care sunt beneficiile majore ale jocurilor de societate

„Sunt absolut minunate pentru că copilul exersează foarte multe abilități de viață, pe lângă zona de abilitate socială, pe lângă partea de răbdare, așteptatul rândului, negociere, rezistență la frustrare atunci când pierde.

Dar se produce și acea conexiune umană despre care vorbeam la început – relația de atașament pe care ne dorim să o construiască familia, iar în sânul lor să fie un atașament sigur între mamă, tată, copil, partenerii să se bazeze unul pe celălalt”, a conchis logopedul.