Guvernul României a lansat o nouă inițiativă destinată sprijinirii întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), numită IMM Invest Plus.

Acest program vine să extindă și să îmbunătățească condițiile oferite de predecesorul său, IMM Invest, cu scopul de a facilita accesul la finanțare pentru antreprenorii români.

Directorul FNGCIMM, Dumitru Nancu, ne explică mai multe informații direct din platourile DC News TV.

Condiții de finanțare îmbunătățite

„Aș vrea să spun câteva cuvinte legate de ce aduce nou față de IMM Invest noul program, IMM Invest plus. Practic, Guvernul României, să spun în primul rând ce este important, scade dobânda practic pentru liniile de investiții. Rămân cele două facilități: Credit de investiții, maxim 6 ani de zile, 1 ani de zile nu se plătește dobândă, comision de garantare, comision de administrare și de risc.” a declarat Dumitru Nancu.

Dobânzi reduse și acces mai ușor la credite

„Creditul este de maxim 2 milioane de euro, 10 milioane de lei, pe o perioadă de 6 ani de zile. După primul an, dobânda a scăzut de la 2% la 1,5% pentru creditele de investiții, deci 1,5% + ROBOR, practic cu 0.5 puncte procentuale, iar la investiții a scăzut de la 2,5% la 1,9%. Aici e mai consistentă, la 1,9+ROBOR.” a subliniat directorul FNGCIMM.