În ultima perioadă, discuțiile despre prezența camerelor de luat vederi în școli a câștigat teren, având în vedere creșterea incidentelor de violență și vandalism. Această măsură de securitate, menită să protejeze elevii și să prevină incidentele nedorite, stârnește însă și preocupări legate de intimitatea elevilor. Echipa DC News TV a ieșit în stradă pentru a afla opinia tinerilor.

Prevenirea Incidentelor 

“Ce părere ai despre camerele de luat vederi din școli?” a fost întrebarea jurnalistei Dana Mihai.

“Personal, sunt de acord cu ele. În școala generală am avut camere de filmat în clasă. Au prevenit anumite incidente, nu doar violente, cât și în cazul în care dacă se strică ceva în clasă, dacă se fură ceva în clasă, cred că sunt utile. Mai ales în cazurile de violență care sunt peste tot în ultima perioadă, ar putea să prevină anumite incidente.” a răspuns o tânără.

“Nu crezi că invadează intimitatea elevilor?” a continuat jurnalista.

“Nu. Atâta timp cât sunt folosite strict cu scopul de a proteja elevii, clar nu ar trebui să invadeze nicio intimitate. Nu cred că ar fi o problemă.” a transmis tânăra.

Intimitatea Elevilor

“Ce părere ai despre camerele de luat vederi din școli?” a fost întrebată o altă tânără cetățeană din București.

 “Sunt de acord cu ele, deși eu nu am avut și sunt de părere că ar fi trebuit să am și eu în clasă, deoarece s-au întâmplat foarte multe incidente și s-a plasat blama asta asupra copiilor nevinovați. Și da, sunt de părere că ar trebui să fie implementate în clase. Atâta timp cât sunt folosite în scopul pentru care au fost cumpărate, n-ar invada nicio intimitate.” a răspuns aceasta.