„Filmul” european nu se potrivește cu un „Rocky Balboa”, ci mai degrabă cu un „Oppenheimer”. Cel puțin asta este opinia jurnalistului Val Vâlcu, care a comentat lista comună a PSD-PNL la europarlamentare în timpul emisiunii Nod în papură de la DC News TV.

Cât se potrivește Mihai Tudose cu Parlamentul European

„Deschide lista Mihai Tudose. Cum să zic, omul e potrivit în rolul de Rocky Balboa în talk-show-urile de televiziune de la noi. Dar Oppenheimer nu e. Tocmai, în baletul ăsta european trebuie să știi nu numai limbi străine. Nu pare în rolul ăsta”, a explicat Val Vâlcu.

Explicația sociologului: Poate fi o formulă elegantă de a da pe cineva afară

„Mult timp în România a merge la Parlamentul European a fost o formulă elegantă de a da pe cineva afară din conducerea partidului. Din două motive:

  • Se mulțumeau cu o sumă mare de bani. Cinstit, fără probleme, nu te ia DNA-ul pe acolo.
  • Dacă ești departe, nu te mai poți implica foarte mult pe aici. Vezi tu, dacă ai un parlamentar la tine în județ, te bate gândul să vorbești cu el să aranjeze. Dar la Bruxelles știi că nu te ajută cu nimic.

Vezi cum a dispărut Vasile Blaga, sufletul PD, vicepreședintele noului PNL și care a dispărut din politică. Nu înseamnă că nu mai e politician, dar nu mai e în cărțile astea”, a explicat sociologul Alfred Bulai.

A învățat că e momentul să se dea la o parte. Mulți au învățat cum se face un pas în spate”, a conchis acesta.