Analistul politic Bogdan Chirieac a sesizat diferențele majore între sondajele de opinie privind Primăria Capitalei și a încercat să explice fenomenul apărut cu două luni și jumătate înainte de alegeri.

Cine votează cu Nicușor Dan

„Nicușor Dan are electoratul său. A venit după mandatul Gabrielei Firea, a spus că a reușit să scoată Bucureștiul din incapacitate de plată, a început termoficarea și alte lucruri de genul acesta. Electoratul său îl crede, e de acord.

E și o parte a Bucureștiului care are un anumit grad de frustrare și care nu dorește ca această metropolă să devină un oraș european 100%, apropo de Nicușor Dan”, a explicat Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN.

Războiul sondajelor

„În rest, în legătură cu sondajele, cred că există și un război al sondajelor, o campanie electorală unde sondajele de opinie, multe, vor avea rolul lor. Rolul lor nu este asupra cetățeanului, în opinia mea, ci asupra activului de partid.

Activul de partid este mai mobilizat sau mai demobilizat văzând sondajele. Numai că atunci când sunt diferențe atât de mari, te întrebi ce s-a întâmplat cu «poza momentului». Vorbim despre două case de sondare foarte serioase care prezintă diferențe foarte mari pentru același interval de timp când au cules datele. Nu doar în ordinea candidaților, ci în procentele pe care le obțin aceștia”, a conchis analistul.