Radu Ioan Constantin, membru al Directoratului Hidroelectrica, a anunțat în timpul conferinței Energy Forum organizată de DC Media Group investițiile semnificative pe care le face compania în retehnologizarea activelor sale.

Vidraru, Râul Mare Retezat, Pașcani

„Proiectele noastre și programele de investiții sunt foarte diversificate și cuprind o arie largă de potențiale dezvoltări ale companiei pe care noi ni le dorim cel puțin în planul de management în următorii patru ani să le punem în practică.

Aș putea menționa aici proiectele de retehnologizare ale companiei. Vidraru este bineînțeles în vârful listei, cu deschiderea ofertelor pe 8 aprilie. Acolo este vorba despre o sumă alocată în jur de 900 de milioane de lei. De asemenea la Râul Mare Retezat avem un alt proiect important al Hidroelectrica, cu o sumă de 679 de milioane de lei.

Și la Pașcani este un proiect deosebit de important pentru Hidroelectrica, astfel încât această euforie din piața de energie are un impact deosebit și asupra proiectelor companiei noastre”, a explicat Constantin.

Jucător important al pieței de energie pentru clienți casnici

„Totodată, Hidroelectrica își asumă un rol important în piața de energie prin oferta de furnizare competitivă adresată consumatorilor casnici din România. Dezvoltăm acest portofoliu de furnizare, unde am crescut la o cotă semnificativă de piață în 2023. Am devenit un jucător foarte important și pe această piață de furnizare.

Astfel, absolut toate eforturile conducerii companiei noastre sunt direcționate spre a ne poziționa din punct de vedere strategic ca un lider important pe piața de energie din România. Totodată, încercăm să jucăm un rol activ în această piață de energie”, a conchis acesta.