Pisicile au fost mult timp considerate aducătoare de noroc, dar puțini știu că acestea au jucat un rol crucial în navigația maritimă. Înainte de a avea tehnologia modernă de predicție a vremii, marinarii se bazau pe instinctele animalelor pentru a anticipa schimbările meteorologice. Adrian Dragotă, expert în lumea pisicilor, vine în platourile DC News TV pentru a expune istoria utilitară a acestora.

Utilitatea navigației feline 

“Până în perioada celui de-al 2-lea război mondial mai toate vasele aveau o pisică. Ce s-a întâmplat, pisica este bario-sensibilă și are o anumită schimbare de comportament. În momentul în care presiunea atmosferică scade, pisica se scarpină într-un anume fel sau adoptă un comportament ciudat.” a explicat Adrian Dragotă.

Vikingii, cei mai mari promotori ai pisicilor

“Oamenii care au început să observe aceste paralele între schimbarea de comportament și schimbarea atmosferică și-au dat seama că puteau prevesti o furtună pe care ei nu apucau s-o vadă decât în ultimul moment și prin urmare au fost considerate aducătoare de noroc și în felul ăsta toate vasele au început să aibă câte o pisică, vikingii fiind probabil printre cei mai importanți promotori ai pisicilor în lumea modernă.”  a conchis expertul.