Îngrijirea adecvată a tenului este esențială pentru menținerea sănătății și vitalității pielii. Acest proces trebuie adaptat în funcție de vârstă, deoarece nevoile pielii se schimbă odată cu trecerea timpului. Alina Șchiopescu, dermato-cosmetician, vine la DC News TV pentru a explica în detaliu acest proces de îngrijire.

Rutina corectă de îngrijire

“Vreau să vorbim un pic despre îngrijirea corectă a tenului în funcție de vârstă. Pentru că e important să știm să facem asta.” a transmis gazda emisiunii, Andreea Cercel.

 “Da, este foarte important în funcție de vârstă. Tenul la 20 de ani să zicem că este un ten tânăr, sănătos, dar trebuie să avem grijă începând cu această vârstă pentru că încep să apară iritații, puncte negre, imperfecțiunile și recomand să-l îngrijim corespunzător. Trebuie să-l identificăm, că de aici pleacă problema tuturor doamnelor și domnișoarelor, nu au o rutină sau nu știu să-și formeze o rutină corectă pentru că nu și-au identificat tipul de ten. De aici pleacă toată problemă.” a explicat Alina Șchiopescu, dermato-cosmetician.

Îngrijirea tenului tânăr

“Tenul tânăr clar are nevoie de o demachiere corectă. Să demachiem dimineața și seara. Acum, în funcție de tipul de ten, dacă avem un ten normal sau uscat, putem să aplicăm loțiuni, cu cât mai puțin sau hidratante. Important este să spălăm mâinile înainte de a aplica orice produs pe față. Deci prima dată spălăm, dezinfectăm mâinile și după începem să curățăm și să demachiem tenul.” a subliniat specialista.